Slim Spaans leren in een virtuele klas

Het eerste virtuele multimedia klaslokaal om een taal te leren is er! De cursist heeft toegang tot een individueel aangepast zelfstudie programma online, waarbij hij of zij live kan chatten met een coach die via een webcam in beeld verschijnt. CyberTeachers® Live is het resultaat van meer dan 10 jaar ontwikkelingen op gebied van e-learning. Telelangue / World Speaking heeft in 2004 al de Pedagogische Innovatieprijs van CNAM gewonnen voor de eerste versie van dit product.

“Het virtuele klaslokaal levert veel voordelen op: men kan informatie uitwisselen net als in reguliere groepslessen, er is een leraar beschikbaar net als bij particuliere lessen en men onthoudt de stof beter dankzij een geoptimaliseerd leerprogramma”, aldus Jean-Michel Dubedout, directeur van het bedrijf. “Bovendien is het meer dan de helft voordeliger dan normale groepslessen!”

- De cursus is via internet beschikbaar en 24h/7 bereikbaar. Het cursusmateriaal is al beschikbaar in 6 talen.
- De cursussen zijn beschikbaar voor bedrijven, particulieren en jongeren.
- De virtuele lesmethode kan gemakkelijk worden gecombineerd met lessen per telefoon waarbij de spreekvaardigheid nog optimaler geoefend kan worden.
- De kosten zijn gemiddeld 2 à 3 keer lager dan bij regulieren lessen.

Hoe werkt het?
De cursist begint met een taalaudit, wat inhoudt dat het niveau wordt getest en waarbij zijn persoonlijke profiel wordt samengesteld (inclusief de leerdoelen, die kunnen worden gecombineerd met 218 beroepen).

De virtuele klas: zelfstandig, samenwerken en permanente begeleiding
Het programma wordt dagelijks geactualiseerd, waardoor de cursist elke dag aangepaste lessen naar eigen wensen krijgt aangeboden. De cursist kan wanneer hij maar wil contact maken met andere cursisten (met hetzelfde niveau en dezelfde leerdoelen), bijvoorbeeld om te discussiëren in de desbetreffende taal, informatie uit te wisselen of advies te vragen. Coaches zijn altijd bereikbaar voor vragen, ondersteuning en tevens om te corrigeren. Het is ook mogelijk cursussen via podcast op mp3-spelers te plaatsen, zodat de cursist zich ook off line kan ontwikkelen.

De les: een individueel aangepaste krant
Het lesmateriaal is te vergelijken met een individueel aangepaste krant, met elke dag nieuwe lessen en nieuwtjes, om de trainee te motiveren en te ondersteunen. De actuele nieuwsberichten, video’s, dialogen en spelletjes worden dagelijks vernieuwd door het pedagogische team. Het lesprogramma bevat oefeningen gericht op vocabulaire, grammatica, begrip en expressie. De trainee werkt ook aan het beheersen van schriftelijke en mondelinge vaardigheden, dankzij interactieve tools en hulpmiddelen. Het is tevens mogelijk om eigen documenten aan te leveren en daaraan te werken waarbij de coach ondersteuning biedt.

De artificiële intelligentiemeter van CyberTeachers® analyseert het niveau van de trainee continu, met behulp van zijn behaalde resultaten. Het programma past tevens de lessen aan aan de behoeften van de cursist. Het programma stuurt tevens automatisch voorbereidende documenten naar de coach zodat die weet hoe de cursist begeleid moet worden. Deze vernieuwde technieken bieden de kans voor de cursist om sneller te ontwikkelen gedurende zijn leerproces.

Voor meer informatie kan gekeken worden op de website van Telelangue / World Speaking, waar nu gratis het niveau wordt getest en waar men nu ook kan profiteren van gratis proeflessen.

Dit bericht is geplaatst in Spaans Leren en tagged als , . Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.